image
Sursa foto: captură video

Povestea uimitoare a omului care ar fi trebuit să se afle în avionul prăbușit în Iran: Ce l-a făcut să amâne plecarea

A plecat la Teheran la o conferință internațională și urma să se întoarcă acasă, în Ucraina, cu zborul fatal care a luat viața a 167 de oameni. Este vorba despre un expert în relații internaționale, care le-a mărturisit jurnaliștilor de la Unian ce l-a determinat să-și schimbe decizia pe ultima sută de metri.

Andrei Buzarov urma să zboare spre Kiev cu aeronova Boeing 737-800. Totuși, pe ultima sută de metri el a decis să-și schimbe biletele pentru ziua de 9 ianuarie și să mai petreacă ceva timp la Teheran.

Ucraineanul le-a spus jurnaliștilor că în pofida catastrofei, Iranul nu și-a închis spațiul aerian, iar aeroportul de la Teheran continua să opereze zboruri în regim normal:

„În dimineața de 8 ianuarie o mulțime de experți care au venit la conferință din Europa (Franța, Germania, Finlanda, Norvegia, Polonia) au zburat liniștit cu alte avioane”.

Totuși, câteva companii-avia au decis să ocolească spațiul aerian din Iran. Andrei Buzarov a rămas la Teheran din cauza că linia МАУ din Ucraina a anulat biletele și a oprit oficial toate zborurile spre Iran pe o perioadă nedeterminată. Zborurile Kiev-Teheran-Kiev erau efectuate de aproximativ 6 ori pe săptămână și se bucurat de popularitate în rândul iranienilor, scrie Libertatea.ro.

„Mulți iranieni învață în Ucraina, iar alții zboară tranzit în Europa sau în țări din regiune. De exemplu, la bordul avionului care s-a prăbușit era un cetățean canadian. Totuși, cei mai mulți dintre pasageri erau iranieni care locuiesc de multă vreme în Canada și au obținut pașaportul acelei țări”, a explicat el.

Buzarov a mai povestit despre informațiile care au apărut în presa iraniană în urma catastrofei: „Avionul a căzut într-un orășel, în apropiere de Teheran. Martorii oculari au filmat momentul prăbușirii, au început să scrie tot felul de comentarii pe rețelele de socializare și pe forumurile locale.

Apare întrebarea dacă avionul a luat foc în aer sau în timpul aterizării. La bordul Boeingului se aflau 82 de iranieni, 63 de canadieni, zece suedezi, patru afgani, trei germani şi trei britanici. Alte 11 persoane erau ucraineni – inclusiv cei nouă membri ai echipajului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: