În Ucraina este zi de doliu național în urma tragediei aviatice din Iran
Externe 9 ianuarie 2020, 19:52 | 1686

Kiveul investighează mai multe posibile cauze ale tragediei aviatice produse la Teheran, soldate cu 176 de morți. Printre acestea: un atac cu rachetă, un atentat terorist și o defecțiune tehnică a aeronavei. Președintele Vladimir Zelenski a cerut populaţiei să se abţină de la speculaţii și a decretat pentru astăzi zi de doliu naţional. Mii de oameni au depus flori și au aprins lumânări pe Aeroportul din Kiev.

Vladimir Zelensk, și-a început adresarea către popor trecând în revistă numele celor 11 cetățeni ucraineni morți în urma catastrofei aviatice produse în Iran. Oficialul a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a dat asigurări că Ucraina i-a în calcul mai multe motive ce ar fi putut provoca tragedia soldată cu 176 de morți.

Între timp, Organizaţia Aviaţiei Civile din Iran a dat publicității un raport preliminar, care indică drept cauză a prăbușirii o defecțiune tehnică, fără a preciza însă despre ce este vorba. Documentul relevă faptul că avionul a luat foc în aer și a încercat să se întoarcă din drum după ce s-a descoperit că are o problemă. Totuși, piloții nu au transmis niciun mesaj radio privind circumstanţe neobişnuite la bord. Aeronava Boeing efectua o cursă Teheran-Kiev și s-a prăbușit la câteva ore după ce Iranul a lansat atacuri cu rachetă asupra forţelor SUA din Irak, ceea ce a stârnit speculaţii că avionul ar fi fost lovit. 

Opinia ta contează. Comentează!