/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ Sesizare la Procuratură, după ce Igor Chaika a preluat două televiziuni afiliate socialiștilor

missing
09 ianuarie 2020, ora 11:10

Partidul Liberal a depus o sesizare la Procuratura Generală, după ce fiul procurorului general al Rusiei, Igor Chaika, a preluat posturile de televiziune „Accent TV” și „Primul în Moldova” afiliate Partidului Socialiștilor.

Președintele PL, Dorin Chirtoacă, s-a aratat indignat de faptul că tranzacția a fost anunțată cu o zi înainte de șeful statului la o emisiune televizată, în condițiile în care este vorba despre o afacere privată, iar Igor Dodon declară că nu are nimic în comun cu cele două posturi de televiziune.

„Igor Dodon a anunțat pe 26 decembrie, ceea ce Igor Ceaika (partenerul de afaceri al fratelui său, Alexandru Dodon) a făcut a două zi, pe 27 decembrie cu un apropiat al lor – Vadim Ciubara, pretins proprietar al televiziunilor care au făcut și fac în continuare publicitate PSRM-ului și lui Dodon.

Prin urmare, dacă admitem faptul că este vorba despre o afacere privată, între un cetățean al RM și un cetățean al Rusiei, atunci, Dodon nu trebuie nici să cunoască, nici să fie implicat. Cu atât mai mult nu are cum să anunțe ce urmează să se întâmple între acele persoane, care la rândul lor pot fi cercetate pentru acțiuni ilegale, de subminare a RM.

Având în vedere că toți ne dăm seama că de fapt aceste posturi aparțin lui Dodon, iar Ciubara nu este decât un om de paie, apare problema nedeclarării acestor active. Prin umare, Dodon a anunțat pe 26 decembrie, ceea ce urma să facă tot el pe 27 decembrie, prin intermediul lui Ciubara, și anume să vândă televiziunile, lui Ceaika. Iată și o dovadă a finanțării din Rusia, atât până la apariția televiziunilor, cât și în prezent, a scris Chirtoacă în demersul pe care i l-a adresat procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Igor Chaika, fiul milionar al controversatului procuror general al Federației Ruse, a intrat în posesia a 51% din compania „Media Invest Service”, astfel preluând de la omul de afaceri Vadim Ciubară cota majoritară din firma care deține posturile „Accent TV” și „Primul în Moldova”, dar și din firma care gestionează mail.ru și ok.ru în R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram