/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Iurie Chirinciuc a comentat informația despre reținerea sa: „Este o minciună gogonată”

missing
07 ianuarie 2020, ora 22:05

Fostul ministru Iurie Chirinciuc a venit cu un comentariu pe Facebook despre informația privitoare la reținerea sa: „Este o minciună gogonată”, a spus acesta.

„Au apărut știri despre reținerea mea. Este o manipulare și o minciună gogonată. Am fost reținut doar pentru a clarifica situația. CSJ a casat integral decizia Curții de Apel Chișinău, dar din păcate așa lucrează instituțiile statului în RM și informația nu a ajuns încă la Poliția de Frontieră”, a spus Chirinciuc.

Despre faptul că Iurie Chirinciuc a fost reținut la frontiera Leușeni am aflat în această seară.

Iurie Chirinciuc a fost condamnat la închisoare cu suspendare de către prima instanță (pentru trafic de influență și abuz de serviciu); Curtea de Apel însă i-a dictat trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Pe data de 4 octombrie 2019, la cererea Poliției, Iurie Chirinciuc a fost anunțat în căutare, în urma unei decizii a magistraților de la Judecătoria sectorului Ciocana. 

Totuși, Curtea Supremă de Justiție a casat decizia Curții de Apel, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, menținând decizia primei instanțe. Hotărârea urmează a fi pronunțată peste două zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram