Polițiștii vin cu recomandări de Crăciun
Social 6 ianuarie 2020, 20:11 | 1434

În ajun de Crăciun pe vechi, polițiștii cer de la cetățeni să manifeste prudență sporită și să respecte regulile generale de siguranță, pentru a evita accidentele rutiere, victimizarea minorilor, altercațiile și deflagrațiile. De asemenea, părinții sunt îndemnați să aibă grijă de copii lor, care merg la colindat.

Inspectoratul General al Poliției le sugerează părinților să se informeze cu cine vor merge copiii lor la colindat şi traseul pe care îl vor parcurge, pentru ca să evite incidentele de dispariție a acestora sau de aflare în zone periculoase.

Părinții sunt obligați să-i îmbrace pe copiii în haine exterioare de culoare deschisă sau cu elemente reflectorizante și să-i încurajeze pe cei mici să se deplaseze pe drumuri adiacente bine iluminate și cu un flux mai redus de automobile, pentru a reduce riscul de a fi victime ale accidentelor rutiere.

În cazul în care sunteți martor sau victimă a unui incident, încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale celor implicați și sesizați imediat poliția la numărul 112. 

Opinia ta contează. Comentează!