/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Echipamentele de supraveghere video a traficului rutier sunt învechite. Autoritățile promit un sistem nou

missing
03 ianuarie 2020, ora 20:01

Numărul mare de accidente rutiere cu urmări grave l-a determinat pe prim-ministrul Ion Chicu să convoace la Guvern o ședință cu responsabilii de gestionarea sistemului de supraveghere video a traficului rutier.

Conducerea Serviciului Tehnologia Informației al Ministerului de Interne  a comunicat că sistemul este format în prezent de 48 de echipamente învechite și 15 echipamente noi, instalate în decembrie 2018.

Acesta a declarat că procesul de constatare a încălcărilor în trafic este dificil din cauza  lipsei marcajului rutier și funcționalitatea redusă a echipamentelor video învechite.

Responsabilii au informat că cele 15 echipamente mai noi au costat bugetul circa 9 milioane de lei, dar într-un an de funcționare au generat încasări de 14 milioane lei și asta reprezentă doar 25% din încălcările procesate.

„Experiența aplicării sistemului de supraveghere video demonstrează efecte pozitive în comportamentul participanților la trafic, reducerea numărului de accidente rutiere în zonele monitorizate, dar și un impact financiar important”, au declarat funcționarii la ședință.

Conducerea MAI a informat că se lucrează la elaborarea unei viziuni de dezvoltare a unui sistem nou de supraveghere video a traficului în municipiul Chișinău, cu o posibilă extindere la nivel național.

Prim-ministrul Ion Chicu a cerut să fie elaborat proiectul și să fie prezentat până la mijlocul lunii februarie.

„Vă rog să descrieți etapele necesare de parcurs în modernizarea sistemului în mun. Chișinău și extinderea lui la nivel național. Avem nevoie de o viziune clară referitoare la dezvoltarea sistemului, funcționalitatea lui și efectele așteptate. Ne interesează prioritar siguranța traficului rutier și reducerea numărului de accidente. Doar apoi ne vor interesa cifrele estimative ale încasărilor”, a declarat Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram