image
Sursa foto: jurnal.md

Crime care au zguduit societatea în 2019

În anul 2019, în mai multe localități și orașe din Republica Moldova au avut loc tot felul de crime. De la omor din gelozie, până la omoruri în familie, toate au stârnit semne de întrebare.

Un caz tragic a avut loc în orașul Ialoveni. Un copil de 7 ani care suferea de autism a ieșit în seara zilei de 24 martie din casă și nu s-a mai întors. Copilul a fost căutat de polițiști, carabinieri, salvatori și oameni din localitate, pe tot parcursul nopții. De dimineață au fost reluate căutările, iar la ora 12:30 a fost găsit mort într-o fântână din apropierea casei. Potrivit polițiștilor, prezenți la fața locului, băiatul ar fi rămas fără supraveghere prea mult timp. Vecinii care nu au dormit o seara întreagă și l-au căutat pe micuț, ne-au afirmă că băiatul creștea într-o familie de gospodari și mai avea două surori.

Ziua de 8 iulie a fost una tragică pentru o familie din Chișinău. Trei cadavre au fost descoperite într-un apartament de pe strada Saharov, sectorul Râşcani. Un bărbat de 50 de ani şi-a ucis socrii, după care s-a sinucis, tăindu-şi gâtul. Bărbatul a fost găsit fără suflare de către amicul său în propriul apartament. Acesta a ajuns la fața locului, după ce făptașul l-a anunțat că și-ar fi ucis socrii și că urmează să-și pună capăt zilelor. Nimeni nu poate să explice gestul bărbatului.

Se presupune că motivul conflictului ar fi, că fiica celor doi bătrâni dorea să vândă apartamentul unde a avut loc tragedia, soţul era, însă împotrivă. Pe acest caz, Inspectoratul de Poliţie Rîşcani a pornit o anchetă pentru a stabili toate circumstanţe în care s-a produs tragedia.

Un alt caz răsunător care a stârnit multe discuți printre internauți este moartea copilei de patru ani din satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni. Tragedia s-a produs la data de 14 august. Două fetițe, de patru și, respectiv, șapte ani, au fost lăsate acasă în grija unui bărbat, care s-a dovedit a fi tatăl concubinului mamei celor două copile. Deoarece bărbatul dormea, fetele au decis să iasă afară, iar acolo erau câini. Un dulău a rupt lanțul și a mușcat-o pe fetița cea mică. Sora ei a strigat după ajutor la vecini, după ce a văzut că stăpânul câinilor, trezindu-se, doar a dus copila mutilată în casă și a plecat, fără să cheme salvarea.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Silvia Vetcu, a fost declanșată urmărirea penală conform articolului 149 - lipsirea de viață din imprudență. Bănuitul riscă până la 3 ani de închisoare. Am încercat atunci să vorbim cu stăpânul dulăului și cu mama copilei, dar nimeni nu era acasă. Nici după două săptămâni de la tragedie nu mai locuia nimeni acolo.

Iar în septembrie un bărbat și-a omorât întenționat copilul în vârstă de 18 ani, după ce între cei doi s-a fi iscat un conflict. Crima a avut loc pe 23 septembrie, în satul Cărpineni din raionul Hâncești. Bărbatul de 45 de ani se afla în stare de ebrietate și la un moment s-a luat la ceartă cu fiul său. Ulterior, a luat o armă și l-a împușcat intenționat. Vecinii spun că bărbatul obișnuia să consume alcool și devenea agresiv. Între timp, soția acestuia se află la muncă peste hotare. Potrivit vecinilor, tatăl vitreg al băiatului era cioban în sat și avea patima băutului. Unii locuitori ne-au declarat că bărbatul nu-și prea iubea feciorul deoarece îi era vitreg, de multe ori îl înjura și chiar îl amenința cu moartea.

Potrivit polițiștilor, arma din care s-a tras se afla ilegal în gospodărie. Iar pentru omor intenționat, bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare

Iar o crimă din gelozie s-a produs pe 8 octombrie în satul Echimăuți, din raionul Rezina. O tânără de 19 ani a fost strangulată și arsă de fosta concubină a iubitului ei, într-o pădure din apropierea satului. Un tânăr de 25 de ani a alertat polițiștii despre faptul că prietena sa a dispărut. Veniți la fața locului, tânărul le-a povestit oamenilor legii că tânăra a plecat cu fosta sa concubină și nu a mai revenit. Făptașa a fost reținută, iar în timpul audierilor femeia a recunoscut că în seara zilei de 8 octombrie ea a maltratat tânăra după care a strangulat-o și i-a dat foc. Mai mult, pentru a se asigura că aceasta arde, timp de câteva ore a stat lângă trupul incendiat. Pe cazul dat a fost pornită o urmărire penală, iar femeia riscă până la 15 ani de pușcărie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: