image
Sursa foto: Reuters

Explozie la o fabrică de avioane din Kansas: Mai multe persoane au fost rănite în urma deflagrației

Linia de azot lichid a unei fabrici de avioane din apropiere de Wichita, Kansas, provocând rănirea a 15 angajați. De asemenea, incidentul ar putea să ducă la întârzierea lansării unui avion nou aflat în dezvoltare, scrie Reuters.

Explozia s-a produs la un rezervor de azot al fabricii Textron Aviation, iar acesta a aruncat în aer lichide și gaze care au rănit mai multe persoane. 11 angajați au fost transportați la spital 11, unul dintre aceștia fiind grav răni. Oficiali ai companiei au declarat că două dintre victime au mers la spital cu maşini private, iar alte două au primit îngrijiri la faţa locului.

Numărul răniților ar fi putut fi mult mai mare, dar la muncă se afla un număr redus de angajați dat fiind faptul că majoritatea erau în vacanța de Crăciun. Explozia a mai avariat un rezervor de depozitare, provocând propulsarea de gaz în afara clădirii, a spus Wegner. Ulterior, personalul fabricii a preluat controlul asupra acesteia.

Daunele au avut loc la Fabrica 3, unitate de producţie de material compozit şi de avioane experimentele inclusiv a SkyCourier, a declarat purtătorul de cuvânt al Textron, Stephanie Harder. Textron Aviation, divizie a companiei Textron, fabrică avioane Beechcraft şi Cessna.

Noutăţile partenerilor

comentarii: