image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Produse pirotehnice de zeci de mii de lei, făra acte de proveniență, confiscate la Piața Centrală

Doi bărbați riscă amenzi de circa 4000 de lei, după ce au fost depistați că vând produse exploziv-pirotehnice în adiacentul Pieței Centrale, fără acte de proveniență. Marfa le-a fost confiscată, iar aceștia s-au ales cu procese verbale.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Centru în conlucrare cu reprezentanții administrației ÎM „Piața Centrală”, au desfășurat activități de contracarare a cazurilor de realizare ilegală și utilizare a produselor exploziv-pirotehnice în adiacentul pieții.

Astfel, în urma măsurilor au fost depistați doi bărbați cu vârstele de 24 și respectiv 33 de ani, care comercializau produsele în adiacentul pieții pe străzile M. Varlaam și Tighina. Au fost ridicate produse pirotehnice în valoare de peste 21 000 de lei.

În ambele cazuri bărbații comercializau ilegal produsele exploziv-pirotehnice în stadă și nu au putut prezenta polițiștilor actele obligatorii ce ar confirma provenienţa cât şi calitatea articolelor de pirotehnie. Toată marfa a fost încărcată şi transportată la depozitul special de păstrare a probelor delicte.

În ambele cazuri, bărbaților le-au fost întocmite câte un proces verbal și riscă o amendă de circa 4000 de lei, iar produsele pirotehnice au fost confiscate.

Acţiunile poliţiei sunt intensificate pentru a proteja drepturile consumatorilor, cât şi pentru a evita incidentele și traumele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: