A fost renovat Centrul de audiologie, protezare auditivă şi reabilitare
Social 27 decembrie 2019, 20:27 | 4557

Centrul republican de audiologie, protezare auditiva si reabilitare medico-pedagogica din cadrul Spitalului pentru copii “Emilian Cotaga” din Chisinau a fost reparat integral. Pacientii au conditii mai bune de asteptare, iar medicii au posibilitate sa stabileasca mai exact diagnosticul. Pentru renovare, din buget au fost alocate peste 700 de mii de lei.

În peste 60 de ani, de când a fost creat spitalul, în secțiile acestuia s-au făcut în mare parte reparații curente, a precizat Sergiu Gladun. În centrul de audiologie s-a reușit renovarea capitală a trei săli pentru cele mai complicate examinări, ne-a spus medicul Diana Chirtoca.

Totodată, sala destinată diagnosticării precoce a copiilor cu surditate a fost izolată fonic, ceea ce le permite medicilor să depisteze rapid și exact dacă micuții au deficiențe de auz.

S-au îmbunătățit și condițiile de așteptare pentru pacienți.

Tamara Roșcovanu a aflat că fiul ei, Daniel, nu aude de când avea doi ani. Acum un an, a reușit să-i facă băiatului o operație de implant cohlear.

Pentru renovarea secției, din bugetul statului au fost alocate 720 de mii de lei, potrivit Ministerului Sănătății. Anual, la Centrul de audiologie din cadrul Spitalului pentru copii “Emilian Coţaga” se adresează peste 4 mii 500 de copii și adulți din toate localitățile. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie