Netanyahu, evacuat de la un miting
Externe 26 decembrie 2019, 15:24 | 1066

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost nevoit să părăsească un eveniment organizat într-un oraș din sudul țării și să se refugieze într-un adăpost. Din ce motiv, aflați în cele ce urmează.

ISRAEL Evacuarea a avut loc după ce o rachetă a fost lansată din Gaza spre Ashkelon, oraș în care avea loc întâlnirea dintre Benjamin Netanyahu și peste 100 de alegători. Proiectilul a fost interceptat de sistemul antirachetă israelian. A fost instituit un cod roșu de alertă, iar premierul a fost nevoit să părăsească scena. Ulterior, el a fost escortat de gărzile sale de corp către un adăpost al Armatei, unde a rămas până când responsabilii de securitatea sa au considerat că nu mai există niciun pericol. Atacul cu rachetă nu a fost încă revendicat.

FILIPINE Cel puţin 16 persoane, printre care un copil, au murit în urma taifunului Phanfone, care a lovit miercuri centrul statului Filipine. Peste 58 de mii de oameni au fost evacuați din calea urgiei, iar aproximativ 15 mii au rămas izolați în mai multe localităţi portuare. Asta după ce autorităţile au decis suspendarea curselor realizate de feriboturi. Avioanele rămân în continuare la sol, iar zborurile au fost anulate din cauza rafalelor ce ajung la 130 de kilometri la oră. Vijelia se va îndrepta în zilele următoare spre Marea Chinei de Sud.

INDONEZIA Comunităţiile din Asia comemorează 15 ani de la tsunamiul devastator care s-a produs în decembrie 2004, soldat cu peste 230 de mii de victime din 14 țări. În dimineaţa de după Crăciun, un cutremur de 9,1 produs pe coasta indoneziană a provocat un tsunami cu valuri care au depășit 30 de metri înălţime. Grozăvia a afectat Indonezia, Sri Lanka, India, Thailanda şi alte ţări din regiune. Peste două milioane de oameni au rămas atunci fără un acoperiș deasupra capului, iar pagubele materiale au fost de zeci de miliarde de dolari. 

Opinia ta contează. Comentează!