Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

26 Dec. 2019 / 13:16

Premierul Ion Chicu a efectuat o vizită la Staţia feroviară Basarabeasca

Din cauza economiei neperformante, Republica Moldova s-a transformat într-un donator de forţă de muncă inteligentă şi eficientă, fapt care nu mai trebuie să continue. Declaraţia aparţine premierului Ion Chicu, care astăzi a vizitat Staţia feroviară Basarabeasca, relatează Moldova 1.

Angajaţii Căii Ferate din Moldova s-au plâns ca nu şi-au primit salariile de două luni şi le-au ridicat abia acum. Prim-ministrul a subliniat că neachitarea lefurilor este un fapt inadmisibil, iar conducerea întreprinderii este direct responsabilă. Conducerea instituţiei a prezentat prim-ministrului detalii despre acţiunile întreprinse pentru a redresa situaţia.

În context, Ion Chicu a menţionat că Planul de Acţiuni al Guvernului aprobat pentru 2020-2023 are scopul de a moderniza economia şi a impulsiona investiţiile în industrializarea ţării.

„Scopul urmărit de noi este să dezvoltăm infrastructura ţării şi să aducem locuri de muncă stabile şi bine plătite în toate raioanele ţării, aproape de casele oamenilor”, a menţionat şeful Guvernului.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, Ion Chicu a avut o şedinţă de lucru cu conducerea raionului şi a localităţilor, unde şeful Executivului a fost informat despre situaţia social economică a raionului, problemele confruntate de autorităţile locale şi viziunea de dezvoltare a regiunii.

 

Comentarii