/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Pe ruta 129 din capitală circulă două microbuze de tip „confort”. Îți poți rezerva un loc în maxi-taxi, sunând în prealabil șoferul

missing
25 decembrie 2019, ora 08:04

Că tot ducem lipsă de transport public decent, aflați că pe o rută din capitală circulă și două microbuze VIP. Acestea sunt mai spațioase și mai confortabile. Mai mult, pasagerii își pot rezerva și un loc pe scaun, la ora și pe locul dorit. Doar că pentru programare, trebuie să scoată din buzunar încă 7 lei. Astfel că, întreaga călătorie îi poate costa 10 lei. Inițiativa vine din partea unei asociații obștești, care au încheiat un acord doar cu administratorul rutei 129.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Microbuzul de tip Confort are 18 locuri pentru pasageri și este mult mai spațios decât cele obișnuite”.

CONSTANTIN MEȘINĂ, ȘOFER: „Mașina e nouă. Nu face gălăgie. Persoane luăm mai mult pe scaun. Căldură este. Adăugător încălzește sobușoara”.

Domnul Constantin mai spune că microbuzele circulă strict conform orarului, așa încât călătorii să se poată obișnui cu prezența lor.

CONSTANTIN MEȘINĂ, ȘOFER: „Pe parcurs se pare că lumea va înțelege… mulți sunt dispuși să plătească mai scump, dar să meargă în confort”.

Pasagerii, sătui să se tot cale în picioare, se arată mulțumiți comoditățile puse la dispoziție: „Prima dată văd că este un astfel de microbuz. E foarte bine, larg… nu-i așa cum în microbuzele ce au fost până acum”; „Foarte confortabil. Ar fi mai bine să avem astfel de microbuze? Sigur”; „Super. Îmi place. De-ar fi mai multe microbuze de acest tip. Dacă vor fi așa, cu un leu s-ar putea de ridicat prețul”.

Programările se fac doar la telefon, iar pentru a ajunge la cât mai mulți călători ruta are și o pagină de Facebook. Inițiativa de a introduce un serviciu mai nou pentru transportul din municipiul Chișinău îi aparține unei asociații obștești, care a arendat ruta. De mâine, cel mai probabil, microbuzele ar putea circula doar în baza programărilor.

OLEG MOLDOVAN, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI „AGRODREPT-MOLDOVA”: „Partenerii de la Auto Rapid ne-au spus clar. Mașinile nu sunt înregistrate pe noi. Luând în considerare faptul că au fost precedente când ANTA a ieșit și a pus amenzi, dacă sunteți să gata să le acoperiți, suntem de acord să continuăm”.

Serviciul a fost lansat acum o lună, în Piața Marii Adunări Naționale. Pe ruta 129, care pornește din Dumbrava și se încheie în sectorul Ciocana, circulă, deocamdată, două microbuze de acest tip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram