image
Sursa foto: Asociația Dumas

Cel puțin 20 de cai au fost uciși în SUA: Nu există informații despre suspect

Poliția din statul american Kentucky încearcă să prindă pe oricine este responsabil de moartea a 21 de cai într-o manieră „inumană” și „nemiloasă”. Anchetatorii au descris imaginile ca pe „un câmp de luptă pentru cai”, relatează BBC.

Un grup de protecție a animalelor a anunțat o recompensă de 20.000 de dolari în schimbul informațiilor care ar putea duce la prinderea celor responsabili de aceste violențe împotriva cabalinelor, în contextul în care printre caii uciși se numără iepe gestante și mânji de circa un an.

Herghelia de aproximativ 35 de cai obișnuiește să viețuiască pe vastele câmpii din estul statului, iar căutările pentru posibilii cai care au scăpat sunt îngreunate din acest motiv.

Poliția a anunțat că animalele au fost ucise cu o armă de calibru mic.

Primele cadavre au fost găsite în data de 16 decembrie, iar ultimele șase duminică. Anchetatorii cred că cei 21 de cai au fost uciși toți odată.

„Sunt crime inumane și foarte nemiloase din partea cuiva care, aparent, nu avea nimic mai bun de făcut”, a declarat șeriful John Hunt.

Grupul pentru protecția animalelor Dumas a mai anunțat că herghelia era formată în principal din cai abandonați, iar animalele erau foarte prietenoase, fiind deseori hrănite de localnici.

Persoana sau persoanele găsite vinovate vor fi inculpate pentru cruzime împotriva animalelor, însă acuzațiile ar putea fi extinse.

Noutăţile partenerilor

comentarii: