Primul în Moldova și TVR Moldova, participanți în cursa pentru cele două frecvențe naționale eliberate de Prime și Canal 2
Social 24 decembrie 2019, 17:37 | 1965

Posturile TV „Primul în Moldova”, afiliat socialiștilor, și TVR Moldova sunt singurii radiodifuzori care s-au înscris la concursul anunțat de Consiliul Audiovizualului privind utilizarea rețelelor statale II și III de televiziune analogică terestră. Ieri a fost ultima zi când se mai puteau depune dosare de participare la competiție.

Potrivit listei participanților la concurs, care este publicată pe site-ul Consiliului Audiovizualului, postul de televiziune „Primul în Moldova”, afiliat socialiștilor și care retransmite emisiuni de la „Pervîi Kanal” din Moscova, pretinde la rețeaua de stat numărul III, pe care anterior a emis „Prime TV”, care aparține fostului șef al PD Vladimir Plahotniuc. Iar „TVR Moldova”, care retransmite emisiunile postului public de televiziune din România, vrea să emită pe rețeaua de stat numărul II, care i-a aparținut până în 2007, când a fost preluată de alt post al lui Plahotniuc, „Canal 2”. Șefa Direcției licențiere, autorizare și monitorizare a Consiliului Audiovizualului, Lia Guțu, ne-a declarat că decizia va fi luată la următoarea ședință a instituției, cel mai probabil pe 30 decembrie.

Concursul are loc în condițiile în care Republica Moldova s-a angajat să sisteze emiterea în format analog începând cu 1 martie 2020. În cadrul ședinței de lansare a concursului, președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, afirma că instituția anunță această competiție la cererea Ministerului Economiei și Infrastructurii, indiferent dacă în câteva luni urmează trecerea la televiziunea digitală, întrucât vrea să obțină bani din utilizarea acestor rețele. Anterior, fostul ministru al Economiei Vadim Brânzan afirma că „PRIME TV” și „Canal 2”, care aparțin lui Plahotniuc, achitau circa un milion 200 de mii de lei pe lună pentru serviciile oferite de întreprinderea „Radiocomunicații”. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie