Creștinii catolici și ortodocși de stil nou sărbătoresc astăzi ajunul Crăciunului
Social 24 decembrie 2019, 19:31 | 1875

Catolicii și ortodocșii care respectă calendarul de stil nou sărbătoresc nașterea lui Iisus Hristos, pe 25 decembrie. În ajunul Crăciunului, pe înserat, în mai toate localitățile începe colindatul. Copiii cu steaua vestesc Nașterea Domnului și sunt primiți cu bucurie de gazdele, care îi răsplătesc cu mere, nuci și colaci. Iar noi am pășit pragul a două case, în care am stat la gura sobei, am ascultat colinde și am învățat cum se fac cele mai gustoase copturi.

Gospodinele au avut astăzi parte de o zi plină... plină de bucate...Am păsit pragul casei scriitoarei Viorica Nagacevschi, care împreună cu mama ei, Haritina Ceban, a pregătit specialitatea casei - ”babă neagră”.

”Baba Neagră” este un desert tradițional, care s-a transmis din generație în generație. De la mama Vioricăi Nagacevschi am notat rețeta.

Cât timp gospodinele pregăteau baba neagră, am profitat de ocazie și am mai descusut secrete din familie. Am aflat de exemplu cum sărbătorește familia Nagacevschi Crăciunul.

Baba neagră este numai bună de gustat...

De sărbători, cadourile vor fi puse sub brad și își vor aștepta destinatarii. În perioada asta, din Olanda vine acasă Vasile, fiul Vioricăi. Până atunci, mama și fiica profită de clipele pe care le au împreună.

Pentru că în Ajun se merge de la casă la casă colindând, mergem și noi....Am ajuns la interpretul de muzică populară, Arsenie Botnaru.

Casa e plină de nepoți, maestrul are tocmai zece!

Vă mai amintiți serile lângă soba bunicilor? Iată așa e și la Arsenie Botnaru...

Nepoții își doresc de Crăciun o familie frumoasă și multă sănătate!

Creștinii care respectă calendarul vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie