Moratoriul pe „legea miliardului”, respins
Economic 19 decembrie 2019, 01:34 | 1849

Scandal la ședința Comisiei Economie, buget și finanțe a Parlamentului. Deputații PSRM și PD au fost împotriva includerii în ordinea de zi a proiectului privind moratoriul pe așa-numita ”Lege a miliardului”, care ar scoate povara fraudei bancare de pe umerii cetățenilor. Odată ce proiectul n-a putut fi dezbătut în comisie, șeful fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, și președintele comisiei respective, Vladimir Golovatiuc, s-au luat la ceartă pe coridoarele legislativului.

În debutul ședinței, Alexandru Slusari a propus includerea suplimentară în ordinea de zi a proiectului privind instituirea moratoriului pe așa-zisa ”lege a miliardului”. Președintele comisiei parlamentare a fost împotrivă...

Pentru includerea proiectului au votat doar deputații Blocului ACUM și doi legislatori neafiliați, Ion Groza și Alexandru Oleinic. Cei din PSRM și PD au votat împotrivă. I-am întrebat care a fost motivul.

Deși proiectul nu a fost supus dezbaterilor în comisie, acestea au izbucnit pe coridoarele Parlamentului...

I-am întrebat pe cei doi deputați ce presupune mai exact proiectul privind moratoriul asupra „ legii miliardului” și ce se va întâmpla mai departe.

Proiectul de lege privind moratoriul pe ”Legea miliardului” a fost respins și în alte comisii parlamentare, unde deputații PSRM și PD au votat solidar împotrivă. Doar deputata PD Elena Bacalu, din Comisia protecţie socială, sănătate şi familie, a fost o execepție în acest sens. Amintim că, acum două săptămâni, deputații Platformei DA au înregistrat o inițiativă legislativă în Parlament, prin care cer instituirea moratoriului asupra ”Legii miliardului” din 2016, care a pus povara fraudei bancare pe umerii tuturor cetățenilor. Potrivit lor, moratoriul va permite economisirea anuală a circa 850 de milioane de lei, care ar putea să fie utilizați inclusiv pentru majorarea Fondului de subvenționare în agricultură. 

Opinia ta contează. Comentează!