185 de oameni au murit în accidente rutiere, în nouă luni ale anului curent!
Social 19 decembrie 2019, 00:23 | 1045

185 de oameni au murit în accidente rutiere, în nouă luni ale anului curent! În majoritatea cazurilor, tragediile se întâmplă din cauza șoferilor băuți, dar de vină sunt și unii pietoni inconștienți. Pentru a ridica gradul de responsabilitate al cetățenilor, la Chișinău a fost lansat dialogul național de prevenire a accidentelor rutiere. ”Amenzile sunt mici, iar corupția - e mare”, spun oamenii de rând, pe care i-am intervievat în stradă.

Pentru a găsi soluții, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a organizat dialogul național de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de principalii factori de risc: viteza excesivă și șoferii în stare de ebrietate. La dialog au fost chemați ofițeri de la Inspectoratul Național de Patrulare și reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății. Mesajul organizatorilor este unul: cât mai multă responsabilitate!

I-am întrebat și pe câțiva șoferi ce cred despre responsabilitatea reciprocă. Unii spun că pietonii ar trebui să învețe disciplina, dar în general ar trebui să „furăm” din regulile altor țări, care stau mai bine la capitolul disciplină în trafic.

Accidentele rutiere nu s-ar întâmpla, dacă lumea ar conștientiza riscurile, afirmă ofițerii de poliție.

Dialogul național a fost organizat în contextul Zilei de comemorare a victimelor traficului rutier 2019. Potrivit poliției în 11 luni ale anului curent, în Republica Moldova au fost înregistrate 2307 de accidente rutiere, în care și-au pierdut viața 232 de persoane. Două mii 702 de oameni au fot răniți. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie