Image-Description
Deputații PSRM și PDM refuză să examneze în comisii moratoriul asupra „Legii miliardului”
Politic 18 decembrie 2019, 14:14 | 4477

Deputații socialiști și democrați din mai multe comisii parlamentare au refuzat să examineze proiectul Platformei DA privind instituirea unui moratoriu asupra „Legii miliardului”, care pune pe umerii cetățenilor restituirea banilor furați în cadrul fraudei bancare.

Anunșul a fost făcut de vicepreședintele Platformei DA, deputatul Alexandru Slusari.

„Cu exceptia doamnei Bacalu (Elena Bacalu, deputat PD - n.red.), toți socialiștii și democrații au votat împotriva includerii pe ordinea de zi a comisiilor proiectul legii moratoriului asupra achitării miliardelor furate din buzunarele oamenilor. Rușine! Se vede cine are interes adevărat să recupereze banii furați și să investigeze frauda bancară”, a subliniat Alexandru Slusari.

Deputații Platformei DA insistă ca moratoriul să fie aplicat până la epuizarea tuturor mijloacelor de investigare și recuperare a mijloacelor fraudate.

„Dacă proiectul va trece, niciun cetățean nu va mai plăti din buzunar pentru furtul miliardului”, a comentat deputatul fracțiunii Platformei DA, Dinu Plângău, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, ar fi vorba de aproximativ 800 milioane de lei pe an, care vor putea fi utilizați pentru proiecte sociale, pensii, indemnizații sau salarii.

Amintim că, în noiembrie 2014 şi martie 2015 Guvernul a decis acordarea a peste 14 miliarde de lei Băncii de Economii (BEM), Băncii Sociale (BS) şi Unibank. În august 2016, Guvernul Filip, prin asumare de răspundere, a adoptat pachetul de legi prin care banii dispăruți din sistemul bancar au fost transformați în datorie de stat.

Opinia ta contează. Comentează!