Image-Description
Năstase: PPDA a aluat act de declarațiile PAS privind Blocul ACUM și își consolidează propriile structuri
Politic 18 decembrie 2019, 16:15 | 2332

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, declară că formațiunea sa a luat act de afirmații colegilor din PAS, inclusiv ale Maiei Sandu, care ar fi spus că Blocul ACUM a funcționat pe parcursul perioadei electorale, iar în prezent nu mai există.

În acest context, Năstase a precizat, într-un interviu pentru IPN, că Platforma DA, ca o formațiune responsabilă, a început să-și consolideze structurile, relația cu diaspora, cu cetățeanul, care „în ultima perioadă de timp a fost manipulat cât se poate de mult și din toate direcțiile”.

Întrebat dacă o alianță cu Partidul Democrat ar fi fost o alternativă debarcării guvernării, Andrei Năstase a răspuns că, dacă acum cinci luni în urmă o alianță cu PDM era imposibilă, ce s-a schimbat îm acest timp ca să devină posibilă?

„Este adevărat, în politică, în Parlament, oamenii discută, oamenii analizează anumite activități. Partidul Democrat a avut o șansă uriașă să demonstreze că este altfel și ar fi putut să facă acest lucru nevotând pentru căderea guvernului. Pe de altă parte, le înțeleg și frustrările unora dintre ei – domnule, dar premierul nu a venit să ne ceară sprijin pentru anumite lucruri. Înțeleg aceste lucruri, iau act de ele. Personal aș fi abordat lucrurile altfel, dar atunci când ești într-o alianță, într-un bloc, bineînțeles te racordezi la decizia majorității”, susține liderul Platformei DA.

El consideră că PDM a avut și mai are șansa „să demonstreze că nu mai este un partid clientelar, care depinde de finanțări obscure și, după asta, pot fi discutate tot felul de ipoteze”. Dar, până atunci, în 2020, urmează alegerile prezidențiale, precizează Năstase.

Politicianul a mai spune că oamenii își doresc ca lucrurile să meargă spre bine și ei nu pot fi păcăliții. În opinia sa, partidele trebuie să fie într-o mai bună comunicare cu oamenii și să le spună de la început care sunt riscurile. Inclusiv a fost nevoie să le fi spus și despre riscurile acelei căderi a guvernului învestit în iunie, cădere care putea avea loc oricând. Acest fapt nu înseamnă că nu trebuia să existe o luptă pentru păstrarea puterii, a adăugat Andrei Năstase.

Opinia ta contează. Comentează!