/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Maia Sandu, despre bugetul Președinției de 35 de milioane de lei: „Strigător la cer într-o țară săracă”

missing
18 decembrie 2019, ora 08:40

Fosta șefă a Guvernului Maia Sandu critică dur proiectul Legii bugetului pentru 2020 unde sunt prevăzute cheltuieli de peste 35 de milioane de lei pentru Președinție.

Argumentul lui Igor Dodon precum că o mare parte din sumă va fi folosită pentru întreținerea clădirii renovate a Președinției a fost desființat de Maia Sandu.

„Dar  cine l-a rugat să se mute acolo? Ați văzut ce spațiu e acolo și stau patru oameni. Trebuie să-și reducă spațiul, să fie mai modest. Într-o țară săracă. E strigător la cer”, a comentat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni realizate de cotidianul.md.

De asemenea, în bugetul pentru anul viitor sunt prevăzute peste 500  de mii de lei pentru achitarea unei indemnizații unice șefului statului la final de mandat.

„I-am rugat pe colegii mei din Parlament să pregătească propuneri și să elimine această prevedere. Într-o țară săracă să se plătească așa bani nu știu pentru ce”, a spus Maia Sandu, precizând că ea nu a primit niciun leu când a plecat de la șefia Guvernului.

Precizăm că bugetul Președinției pentru 2020 este dublu față de cel din 2016, când instituția a cheltuit 17 milioane de lei. Deputații Platformei DA au propus ca 18 milioane de lei din banii prevăzuți pentru Președinție în bugetul pentru anul viitor să fie redirecționați către Fondul de susținere a populației.

Dodon argumentează bugetul de 35 de milioane de lei pentru Președinție și spune că nu poate fi tăiat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram