/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Aproximativ 600 de tone de pesticide din regiunea transnistreană vor fi distruse anul viitor

missing
17 decembrie 2019, ora 11:02

Aproximativ 600 de tone pesticide de pe teritoriul regiunii transnistrene urmează să fie distruse anul viitor, în cadrul proiectului ”Eliminarfea și distrugerea pesticidelor inutilizabile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova Faza 2”. Subiectul a fost discutat de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, în cadrul unei întrevederi cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. 

Potrivit reprezentanților OSCE, au fost deja identificate 12 locații de unde urmează să fie ridicate aceste cantități de pesticide, iar procedura de examinare a tipurilor de pesticide, reambalarea și evacuarea acestora va începe în luna ianuarie 2020. Totodată, în cadrul proiectului Agenția de Mediu va fi principala instituție responsabilă de monitorizarea procesului, verificarea categoriilor de pesticide identificate și eliberarea notificărilor de export pentru fiecare lot de substanțe chimice toxice.

Proiectul „Eliminarea și distrugerea pesticidelor inutilizabile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova Faza 2”, a fost lansat în luna februarie a anului 2016 cu scopul de a efectua o evaluare detaliată a cantității de pesticide,  analiză chimică și reambalare a tuturor tipurilor și cantităților de pesticide rămase pe teritoriul regiunii transnistrene și ulterior, incinerarea acestora în afara Republicii Moldova.  Costul total al proiectului constituie circa 959 mii de euro. În faza I a proiectului au fost reambalate, evacuate și eliminate 105 tone de pesticide inutilizabile și interzise din trei depozite din raionul Râbnița.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram