image
Sursa foto: pl.md

Partidul Liberal invită unioniștii să se alăture Mișcării Unioniste din Republica Moldova

Consiliul Republican al Partidului Liberal a votat unanim și a aprobat formarea Mișcării Unioniste din Republica Moldova, la ședința de duminică.

Liberalii cheamă toți unioniștii, din politică și din societatea civilă, să se alăture Mișcării, pentru a contribui la securizarea procesului de reîntregire a neamului românesc și de integrare europeană.

Într-o postare pe Facebook a formațiunii este menționat faptul că în cadrul Mișcării Unioniste se va propune a fi promovate fuziuni, dacă se va dori va putea fi păstrată identitatea de partid, însă toate acțiunile urmează a fi făcute în comun, inclusiv participarea în alegerile prezidențiale, parlamentare etc.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a spus în deschiderea ședinței Consiliului Republican că aceeași strategie ar urma să fie aplicată și în cadrul discuțiilor cu partidele proeuropene, care au aceleași obiective ca și unioniștii, poate mai puțin unirea. Fostul primar al capitalei susține că oamenii așteaptă consolidarea forțelor unioniste și proeuropene nu pur și simplu să se manifeste, dar în anumite momente să fie luate decizii consolidate, care să ducă la obținerea majorității în toate entitățile.

„Noi trebuie să ajungem la o formulă când nici un vot nu se pierde atât din partea Mișcării Unioniste, cât și din partea partidelor proeuropene, în așa fel încât chestiunea din cauza căreia noi de multe ori ne batem între noi, să nu fie speculată de către stânga, inclusiv cea pro-rusă. Până la urmă ei ajung tot timpul să guverneze, să controleze structurile statului, iar noi rămânem la marginea evenimentelor”, a spus Dorin Chirtoacă.

Invitațiile privind alăturarea la Mișcarea Unionistă vor fi transmise tuturor subiecților interesați oficial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: