În dezacord cu propunerea Guvernului
Social 16 decembrie 2019, 18:12 | 2473

Mai mulți oameni de creație cer numirea în funcția de director al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală o persoană profesionistă, care să respecte drepturile de autor. Peste 450 de artiști au semnat un demers, în care solicită o audiență la Guvern, unde să prezinte soluțiile, care ar redresa situația. „Nu mai vrem experimente pe seama artiștilor”, afirmă oamenii de creație.

Asta după ce pe parcursul mai multor ani, activitatea organizațiilor de gestiune colectivă a avut caracter haotic și colectau remunerația fără a efectua achitările corespunzătoare către titularii de drepturi.

După zece ani de probleme, autorii spun că în sfârșit au stabilitate în gestiunea drepturilor de autor. Doar că, acum, au aflat despre o altă intenție a Guvernului. Cea de a-l numi în funcția de director general al AGEPI pe avocatul Marin Domente, care nu ar avea o reputație bună.

Semnatarii au solicitat organizarea de urgență a unei întrevederi cu prim-ministrul, dar și amânarea deciziei de a numi un director la AGEPI. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie