Ședința de astăzi a Primăriei Chișinău a fost marcată de o acțiune de protest
Social 16 decembrie 2019, 22:04 | 1651

Ședința de astăzi a Primăriei Chișinău a fost marcată de o acțiune de protest. Manifestanții anunță că pe teritoriul grădiniței nr. 150 din sectorul Râșcani continuă să activeze o biserică, deși există o decizie de demolare a acesteia, emisă încă în luna octombrie a anului trecut. ”Noi nu putem să luăm măsuri drastice în cazul construcțiilor ilegale”, afirmă viceprimarul de Chișinău Victor Chironda.

Membrii grupului „Părinți Solidari” cer oprirea construcțiilor, pe care le consideră ilegale. Situația s-a agravat în ultima vreme, din cauza viziunilor diametral opuse privind lăcașul sfânt pe teritoriul unei grădinițe.

Această dispoziție nu poate fi îndeplinită, ne-a declarat viceprimarul Victor Chironda, referindu-se la decizia primarului interimar de atunci, Ruslan Codreanu, privind demolarea bisericii din curtea grădiniței nr.150.

Problema grădiniței nr.150 a apărut după ce mai mulți părinți au anunțat că pe teritoriul instituției se ridică o biserică. O dispoziție privind stoparea lucrărilor și demolarea construcției a fost semnată pe 1 octombrie 2018 de către primarul interimar Ruslan Codreanu. Directorul grădiniței spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru educațional, nu o biserică. Membrii grupului Părinți Solidari au mers la fața locului și au văzut cum enoriașii părăseau biserica, după o slujbă. Potrivit grupului de activiști, în Chișinău sunt cel puțin zece biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor sau ale școlilor. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie