/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Șapte companii aeriene din R. Moldova, incluse în „lista neagră”. Au interdicții de a opera în UE

missing
10 decembrie 2019, ora 11:57

Comisia Europeană a publicat o listă a companiilor aeriene care au interdicţii de a opera în spațiul Uniunii Europene, pentru că nu îndeplinesc standardele internaţionale de siguranţă. Printre cele 115 companii incluse în „lista neagră” se regăsesc și șapte înregistrate în R. Moldova.

Companiile moldovenești care nu pot opera zboruri în UE sunt:

  1. „Valan ICC”
  2. „Aim Air
  3. Air Stork
  4. Megaviation,
  5. Pecotox – Air
  6. Terra Avia
  7. Fly Pro

Acestea nu dețin acte de supervizare eliberate de Autoritatea Aeronautică Civilă din R. Moldova.

Toate documentele necesare pentru efectuarea zborurilor în spațiul european le dețin doar companiile „Air Moldova”, „Fly One” şi „Aerotranscargo”.

„Decizia de astăzi este o dovadă a eforturilor noastre neîntrerupte de a oferi cel mai ridicat nivel de securitate, nu doar pentru călătorii europeni, dar şi pentru cei din întreaga lume, pentru că siguranţa aeronautică nu cunoaşte graniţe sau naţionalităţi”, a declarat comisarul european pentru transport, Adina Vălean, la prezentarea listei de interdicție pentru companiile aeriene.

Conform listei, 109 companii, înregistrate în 15 state, au interdicții din cauza lipsei de supervizare din partea autorităţilor naționale, iar alte şase  – pe fondul îngrijorărilor privind securitatea companiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram