/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Vor da membrii CSM curs invitației ministrului Justiției la o discuție privind problemele din sistem? Ce spune Dorel Musteață

missing
06 decembrie 2019, ora 11:16

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu vor da curs invitației ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi la o discuție cu privire la problemele actuale ale puterii judecătorești. Aceștia consideră că dacă ar merge la întâlnirea cu ministrul, ar însemna o ingerință a CSM în sistemul judecătoresc.

”Consiliul Superior al Magistraturii mulțumește pentru invitație, însă ținând cont de principiul separării puterilor în stat, considerăm că în cazul dat ar crea dubii privind ingerința în sistemul judecătoresc”, a declarat într-un briefing de presă președintele CSM, Dorel Musteață.

De cealaltă parte, Musteață i-a invitat pe președintele țării, pe cel al Parlamentului și pe prim-ministru în vizită la CSM, pentru a discuta problemele cu care se confruntpă sistemul judecătoresc.

”Sperăm că vor da curs invitației”, a subliniat Dorel Musteață.

Totodată, președintele CSM le-a mai sugerat ”părților interesate”, inclusiv ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, să vină la următoarea ședință a CSM, care va avea loc pe 10 decembrie și vor fi discutate toate problemele din sistem.

Cât despre faptul că ministrul Fadei Nagacevschi ar fi anunțat pe cineva din cadrul CSM că va întârzia la ședința de marți, Dorel Musteață susține că va face cercetări.

”Să ne spună domnul ministru ce persoană a contactat și a anunțat că întârzie, ca noi să o investigăm, ca să nu iasă că el a anunțat dar noi am amânat”, a spus Musteață.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au mai reiterat că activitatea lor este perfect legală.

”Noi suntem membri legali ai CSM, am fost demiși de o adunare care nu a fost deliberativă, respectiv consiliul activează în limitele legii”, a spus Nina Cernat, membru CSM.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram