Accident teribil în Rusia
Externe 2 decembrie 2019, 15:34 | 1253

Un autobuz cu 43 de pasageri la bord a căzut de pe un pod într-un râu din Siberia. În urma accidentului, 19 oameni şi-au pierdut viaţa. Amănunte aflați în cele ce urmează.

RUSIA Accidentul s-a produs după ce una dintre roţile autobuzului, care circula între două oraşe siberiene, a explodat. S-a întâmplat chiar în timp ce vehiculul traversa un pod construit peste un râu. În urma incidentului, șoferul a pierdut controlul volanului, iar autobuzul a ieşit în afara carosabilului şi a căzut în râu de la o înălțime de șase metri. 19 oameni au murit, iar alți 20 s-au ales cu diferite răni. Autorităţile au deschis o anchetă penală pentru încălcarea normelor de securitate și urmează să stabilească cine se face vinovat de producerea tragediei.

CHILE Cel puţin 15 persoane au murit în urma unui accident similar produs în Chile. Un autocar cu două niveluri a derapat şi s-a prăbuşit într-o prăpastie de la o înălţime de aproximativ 30 de metri. Zeci de pompieri şi medici au intervenit la fața locului pentru a-i ajuta pe cei 50 de pasageri prinși între fiarele contorsionate. 15 oameni nu au mai putut fi salvați, iar 21 au fost răniți grav, fiind duși la spital. Cauzele nenorocirii vor fi stabilite în urma unei anchete, dar primele cercetări indică un exces de viteză.

TUNISIA Un alt autocar, de această dată plin cu turiști, a căzut într-o prăpastie în nord-vestul Tunisiei. În urma accidentului, cel puțin 24 de oameni au murit pe loc, iar alți aproape 20 au fost duși la spital, unii fiind în stare gravă. Presa locală scrie că autocarul, cu 43 de pasageri la bord, se îndrepta spre o destinaţie turistică, dar din motive necunoscute încă șoferul nu a mai putut controla vehiculul, care a căzut într-o râpă. Deocamdată, naționalitatea victimelor nu a fost anunțată. O anchetă a fost deschisă și în acest caz. 

Opinia ta contează. Comentează!