Mai multe femei candidate au fost supuse violenței în campaniile electorale din 2019
Social 2 decembrie 2019, 19:46 | 1230

Reprezentanții Platformei pentru Egalitate de Gen au constat că în campaniile electorale din acest an, 52 la sută dintre femeile candidate au fost supuse unui act de violență. Din total, doar 15 la sută au reclamat acest fenomen.

Președintele Platformei pentru Egalitate de Gen Olgăi Bâtcă a specificat într-o conferință de presă că discriminarea este simțită mai ales de către femeile care au candidat independent.

În acest an a crescut și rata de utilizare a unui discurs instigator, a declarat la rândul său Irina Corobcenco, manager programe educaționale în cadrul Asociației Promo-LEX. Dacă în 2018 se înregistrau aproximativ două cazuri pe zi, în 2019 numărul practic s-a dublat, a precizat expertul.

Datele au fost obținute în urma unei cartografieri a 409 femei implicate în alegeri. Informația a fost prezentată cu prilejul campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Monitorizarea fenomenului a fost realizată de Platforma pentru Egalitate de Gen, cu sprijinul Fundației Est Europene în cadrul proiectului Șanse Egale pentru Femei în Alegerile Locale Generale 2019.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie