/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Judecătorii vor informa Primăria Chișinău despre ședințele la care nu se prezintă juriștii. Au fost aplicate mai multe sancțiuni

missing
02 decembrie 2019, ora 10:00

Juriștii Primăriei Chișinău nu se prezintă la ședințele de judecată, multe cauze fiind scoase de pe rol, iar astfel sunt pierdute proprietăți ale municipalității. Subiectul a fost abordat în această dimineață, la ședința operativă a serviciilor Primăriei, de către viceprimarul Ilie Ceban.

„Nu cunosc aceste informații doar din auzite, dar din surse directe. Juriștii noștri nu se prezintă la ședințe. Trebuie să vedem dacă acestea sunt neglijențe sau rea intenție. Am pregătit un demers la Judecătoria Chișinău și la Curtea de Apel să ne fie prezentată o listă a dosarelor, iar judecătorii să ne comunice personal despre neprezența la ședințe a juriștilor și dosarele pe care le-am pierdut din această cauză”, a anunțat Ilie Ceban.

Șeful Direcție juridice a Primăriei Chișinău, Valeriu Bogdan, a recunoscut că se mai întâmplă astfel de cazuri, fiind aplicate de mai multe ori sancțiuni juriștilor, dar afirmă că cea mai mare problemă este lipsa specialiștilor.

„Au fost aplicate sancțiuni: mustrare, avertizare. Și acum avem o constatare și Comisia de disciplină trebuie să se expună asupra unor fapte care sunt, după mine, neglijență… După statele de personal avem 31 de unități. Acum avem 19 angajați, dar 15 participă la ședințele de judecată. Avem aproximativ 1500 de dosare unde este parte Primăria. Fizic nu se reușește. Din 2017, de când sunt șef al direcției, nu cunosc niciun caz în care Primăria a fost deposedată de terenuri”, a explicat Valeriu Bogdan.

Autoritățile municipale susțin că sunt organizate concursuri  permanente de angajare, dar nu sunt doritori. De vină ar fi salariile prea mici. Un specialist principal al Direcției juridice are inițial un salariu de 4-5 mii de lei.

„Am discutat cu decanii facultăților de drept, să ne fie furnizate cadre la absolvire și să ne trimită tineri să efectueze practica. Așa o să vină specialiști tineri care vor să obțină experiență”, a propus o soluție viceprimarul Ilie Caban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram