image
Sursa foto: foto simbol

Găinile sunt folosite pentru a-i ajuta pe copiii cu dificultăți de învățare

Sue Coombes, o profesoară pentru copii cu autism, a luat bani de la un proiect lansat de Loteria Națională Britanică, folosind fondurile pentru a cumpăra cinci găini și a chema pe cineva să le facă un coteț.

„Am pus pe picioare Rainbow Horses Learning Centre în 2011, după ce am lucrat cu copii cu autism la o școală specializată. Noi lucrăm cu copii din patru comitate: Leicestershire, Nottinghamshire, Derbyshire și Lincolnshire. Totul a început într-o vară, când am înființat un program pilot în care copiii cu autism au interacționat cu caii. Nu-mi venea să cred ce impact pozitiv a avut asupra lor într-un timp atât de scurt. Am văzut îmbunătățiri cu vorbirea, cu somnul, cu anxietatea și cu abilitățile sociale și de comunicare. A fost minunat”, a spus inițiatoarea proiectului, conform Mirror.

„Animalele nu spun minciuni”

„Animalele nu spun minciuni, nu spun un lucru și apoi zic că s-au referit la altceva. Pentru tinerii cu autism acest lucru poate fi foarte important. Am solicitat finanțarea Loteriei Naționale în vara anului trecut pentru a plăti proiectul nostru.

Am putut să plătim pentru un coteț de ultimă generație și pentru cinci găini dintr-o crescătorie și de atunci am ajutat mai mult de 20 de copii”, a spus inițiatoarea acestui proiect, care susține că rezultatele au fost neașteptate”, a mai precizat Sue Coombes.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: