Trump, vizită surpriză în Afganistan
Externe 30 noiembrie 2019, 01:18 | 1996

Donald Trump le-a facut o vizita surpriza militarilor americani din Afganistan. Liderul de la Casa Alba a stat alaturi de soldati si a mancat cu ei o portie de curcan, cu prilejul Zilei Recunostintei. Ulterior, a sustinut un discurs in care a anuntat ca negocierile de pace cu talibanii, intrerupte in septembrie, au fost reluate.

Preşedintele Trump a plecat în mare secret din Florida, iar informaţia privind vizita sa nu a fost făcută publică decât după sosire. Jurnaliştii care au mers cu el în avion au aflat despre destinaţia aeronavei prezidenţiale doar cu două ore înainte de a ajunge în Afganistan. Vizita a început la baza americană de la Bagram.

A urmat tradiționala cină de Ziua Recunoștinței, nu înainte ca președintele american să-i servească pe militari cu bucăți generoase de curcan. A stat apoi cu ei la masă, după care a susţinut un discurs, într-un hangar. Cu acest prilej, Trump și-a afirmat convingerea că insurgenţii talibani vor accepta o încetare a focului în cele mai lung război al Americii.

În Afganistan se află aproape 13 mii de soldaţi americani şi alte mii de trupe NATO, dislocate acolo în urma atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite. Aceasta este prima vizită a lui Trump în Afganistan de când este preşedinte. 

Opinia ta contează. Comentează!