/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Bradul din PMAN a fost împodobit astăzi. Cum arată principalul pom de Crăciun al țării

missing
29 noiembrie 2019, ora 22:09

Sezonul fotografiilor lângă pricipalul pom al țării poate fi declarat deschis. Astăzi, bradul artificial, instalat în Piața Marii Adunări Naționale, a îmbrăcat straie de sărbătoare. Muncitorii l-au împodobit cu luminițe și jucării noi, de culoare roșie și argintie, ce au costat aproape 40 de mii de lei. A venit să-l vadă și primarul capitalei, imediat ce a aterizat de la Moscova.

”Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale a fost împodobit cu globuri roșii și argintii, iar pentru a-i face mai bogat, muncitorii au legat și fundițe”.

Pentru împodobirea bradului au fost procurate jucării noi, ce au costat circa 38 de mii de lei.

E vreo schimbare față de anul precedent? S-au schimbat unele jucării, s-au mai completat. S-au adăugat elemente ca fundițele astea. Anul trecut n-au fost”, a spus Serghei Carp, director ”Spații Verzi”.

Muncitorii speră ca până în prima zi de iarnă, bradul să fie numai bun pentru fotografii.

Ne străduim din toată inima. Câte ore munciți? Șapte ore, dar ne străduim să rămânem după lucru, pentru ca să realizăm lucrul până la sfârșit”, a spus un muncitor.

Bradul, înalt de 20 de metri, a fost vizitat și de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care tocmai revenise de la Moscova.

Tocmai am aterizat. Merg la Primărie, dar am trecut să văd cum sunt aranjate lucrurile. Când va fi inaugurat? Pe 1 decembrie”, a declarat primarul Ion Ceban.

Așa cum le-a cerut primarul general, pretorii instalează brazi în sectoarele capitalei. La Buiucani, pomul este amplasat în fața preturii. Primăria Chișinău a anunțat care va fi programul sărbătorilor de iarnă din centrul capitalei. Evenimentele vor începe pe 1 decembrie și vor dura până pe 15 ianuarie. Bradul va fi inaugurat în prima zi a iernii, în prezența lui Ion Ceban și a unor colective de copii. În centru va activa un carusel, dar și pavilioane foto. În noaptea dintre ani, va cânta formația Zdob și Zdub, iar aproape de miezii nopții, pe scenă vor urca primarul general, premierul și președintele țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram