30 de irakieni au încercat să intre în Republica Moldova în baza unor vize false
Social 28 noiembrie 2019, 22:56 | 1371

30 de irakieni au incercat sa intre in Republica Moldova cu vize electronice false. Tot grupul, compus din 19 barbati, sapte femei si patru minori, a ajuns la Aeroportul Chisinau cu avionul de pe cursa aeriana Istanbul-Chisinau, gestionata de compania aeriana Air Moldova. Potrivit politiei de frontiera, grupul de irakieni urma sa ajunga in stanga Nistrului.

Cazul a fost înregistrat în ziua de 25 noiembrie. Poliția de Frontieră a refuzat grupului de irakieni să intre în Republica Moldova și peste două zile persoanele respective au fost urcate în avionul cu destinația Istanbul. Poliția consideră că toată răspunderea pentru aducerea în Republica Moldova a cetățenilor cu vize false o poartă transportatorul, în cazul dat - Air Moldova. Reprezentanții companiei afirmă că nu a comis nereguli.

Poliția de Frontieră anunță că a pornit în privința Air Moldova un proces contravențional. Compania aeriană riscă o amendă de până la 135 de mii de lei pentru încălcarea regulilor de transportare a cetățenilor străini. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie