Reuniune de luptă cu contrabanda
Social 27 noiembrie 2019, 17:36 | 1295

Cea de-a 33-a reuniune a Consiliului consultativ al Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina a avut loc astăzi la Chișinău. Deschiderea Punctului comun de contact „Palanca” și eforturile de combatere a contrabandei au fost cele mai importante realizări, evidențiate de membrii Consiliului consultativ.

În cadrul evenimentului, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a menționat că în ultimele luni în Republica Moldova au fost înregistrate progrese în oprirea schemelor de contrabandă, iar această tendință trebuie să continue.

Șeful Misiunii EUBAM Slawomir Pichor a declarat că este important ca Republica Moldova și Ucraina să implementeze în continuare programul de control comun la punctele de trecere a frontierei.

Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina a fost lansată în 2005. EUBAM promovează controlul la frontieră, normele și practicile vamale în conformitate cu standardele Uniunii Europene. Şedinţa Consiliului consultativ se va reuni din nou la Odesa, în iunie 2020. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie