Din lipsă de bani, renovarea noului Oficiu al Medicilor de Familie nu poate fi încheiată
Social 27 noiembrie 2019, 19:59 | 1029

În satul Izbiște ar urma să fie deschis un nou oficiu al medicilor de familie. Dar, din lipsă de bani, nu se știe când vor fi finalizate lucrările, inițiate anul trecut, ne-a declarat primarul localității.

Clădirea pe care o vedeți în imagini a fost cândva policlinica satului Izbiște. Primarul localității ne-a spus că, în anul 2017, a fost întocmit proiectul pentru renovarea acesteia. Un an mai târziu, a fost organizată licitația pentru efectuarea lucrărilor. Administrația locală, împreună cu autoritățile raionale și Compania Națională de Asigurări în Medicină, au semnat un contract. Au fost alocați bani.

Atunci s-a oprit și renovarea. Toți banii primiți anterior au fost investiți. Printre lucrările de bază a fost ridicarea unui etaj suplimentar.

Acoperișul a fost pus însă pe datorie. Având în vedere complexitatea lucrărilor, bugetul primăriei nu este în stare să acopere toate cheltuielile, ne-a declarat șeful administrației locale. El a adăugat că, cel mai probabil, anul acesta, nici de la raion nu se poate aștepta la finanțare, deoarece nu a fost ales președintele și consiliul raional nu este funcțional deocamdată.

Potrivit CNAM, în 2018, proiectul de reconstrucție a Oficiului Medicilor de Familie din Izbiște a câștigat concursul de proiecte investiţionale finanţate din Fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale. Valoarea totală a proiectului a fost de un milion 523 de mii de lei, dintre care 500 de mii au fost achitate, iar restul urma să fie alocat din alte surse, respectiv de alți cofinanțatori, mai susțin reprezentanții CNAM. În 2019, instituția nu a câștigat concursul, respectiv nu a avut parte de finanțare, se mai arată în răspunsul primit de la Compania Națională de Asigurări în Medicină. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie