image
Sursa foto: foto simbol

O casă de modă a scos la vânzare piese identice cu uniformele din lagărele naziste

Casa de modă Loewe, din Spania, a scos la vânzare o linie de produse similare cu uniformele în care erau ținuți deținuții în lagărele naziste.

Colecția semnată de designerul William de Morgan a fost lansată pe 14 noiembrie. Prețurile unora dintre produse ajung și la 5.000 de dolari, a notat adevărul.ro, citând CNN. Colecția a stârnit vii comentarii și critici, mulți spunând că aduc cu uniformele purtate de cei încarcerați în lagărele naziste. Casa de modă Loewe şi-a cerut scuze vineri, pe Instagram, după ce a fost criticată pentru noua colecţie.

Produsele au fost eliminate de pe site. „Ni s-a adus la cunoştinţă că unul dintre modelele noastre ar putea fi asemănat, în mod greşit, cu uniformele unuia dintre cele mai odioase momente din istoria omenirii.

Nu am intenţionat acest lucru şi ne cerem scuze pentru oricine ar putea considera că suntem insensibili cu privire la istorie. Produsele prezentate au fost eliminate din oferta noastră comercială“, se arată în mesajul casei de modă. Nu este prima dată când se produc astfel de erori.

Zara a fost nevoită să-şi ceară scuze în 2014 pentru că a vândut un tricou cu dungi şi o stea galbenă – care semăna şi cu uniformele purtate de deţinuţii lagărelor de concentrare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: