Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Economic

26 Noi. 2019 / 14:15

Curtea de Conturi a depistat mai multe încălcări în gestionarea patrimoniului public

Terenuri, proprietăţi înstrăinate şi venituri ratate la bugetele locale. Acestea sunt principalele încălcări depistate de Curtea de Conturi după examinarea auditului conformităţii evidenţei, înregistrării şi gestionării patrimoniului public, precum şi a impozitării bunurilor imobile.

„S-a identificat dublări de suprafeţe pe unul şi acelaşi număr cadastral, în total 299 de hectare. Nu au cooperative de garaje, contra cadrului legal. Nu au calculat pe anii 2014-2016, impozitele pe terenurile deţinute  în arendă, în sumă total de 89 mii lei, dar şi altele”, a declarat auditorul public din cadrul Curţii de Conturi, Elena Colibă.

La rândul său, viceprimarul municipiului Chişinău, Victor Chironda, a menţionat că primăria capitalei va ţine cont de recomandările făcute în urma auditului.

„În urma alegerilor în primăria Chişinău au loc reorganizări ale aparatului primăriei. Noi acum luăm toate averea şi zestrea care ne-a fost lăsată de conducerile precedente. Acest raport ne poate ajutăm să înţelegem situaţia reală şi pot să vă asigur că noi vom ţine cont de raporturi curţii de conturi şi vă promit că începând cu anul 2020 vom recupera toate aceste restanţe, mai ales în ceea ce ţine de înregistrarea şi evidenţa bunurilor.”, a declarat viceprimarul municipiului Chişinău, Victor Chironda.

Şi primarul de Edineţ, Constantin Cojocari, a menţionat că actualmente se lucrează la înlăturarea deficienţelor depistate în urma auditului Curţii de Conturi.

„Noi am instituit în această perioadă şi specialist în gestionarea activelor publice, pe care până acum nu am avut-o. Îmi asum această scăpare. Şi sper că toate lucrurile pe care acum le-am implimenatt să ne ajute să fim pe un făgaş pozitiv”, a spus primarul de Edineţ, Constantin Cojocari.

Comentarii