Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a câștigat încă un mandat la Palatul Cotroceni
Politic 25 noiembrie 2019, 16:13 | 1269

Klaus Iohannis a obținut un al doilea mandat de președinte al României. Rezultatele provizorii din cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale îl dau câștigător clar pe candidatul PNL, cu un scor de aproape 66 la sută. Iohannis a învins-o detașat pe Viorica Dăncilă, candidata social-democraților.

Potrivit Autorității Electorale Centrale, după numărarea voturilor din 99,67 la sută din secţiile de votare, Klaus Iohannis a obținut 65,88 la sută din numărul de voturi valabil exprimate, iar Viorica Dăncilă - 34,12 la sută. Prezența la vot a fost de 49,87 la sută. Victoria lui Klaus Iohannis a fost anunțată și de exit-poll-ul realizat la ieșirea de la urne, iar rezultatele au fost întâmpinate cu urale la sediul PNL din București.

Cei peste 34 la sută dintre români care au mers la urne, dar nu l-au votat pe Klaus Iohannis au optat pentru candidata PSD, Viorica Dăncilă. În ciuda scorului obținut, ea s-a declarat mulțumită de rezultat și încrezătoare în viitorul partidului pe care îl conduce.

Diaspora s-a mobilizat și în acest tur de scrutin. În străinătate au votat peste 930 de mii de români. Aproape 94 la sută dintre ei au optat pentru Klaus Iohannis. În Republica Moldova s-au prezentat la urne peste 52 de mii de oameni, cu aproape 10 mii mai mult față de primul tur. Aici, Klaus Iohannis a obținut în jur de 96,4 la sută din voturi, față de 3,6 la sută ale Vioricăi Dăncilă. Astfel, Iohannis rămâne la Palatul Cotroceni pentru următorii cinci ani. 

Opinia ta contează. Comentează!