Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

25 Noi. 2019 / 14:33

FMI este gata să susţină Republica Moldova în procesul de implementare a reformelor

Fondul Monetar Internaţional este gata să susţină Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, odată ce Guvernul îşi asumă aceste angajamente. Asigurarea a fost dată de către şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru Moldova, Ruben Atoyan, la întrevederea pe care a avut-o cu premierul Ion Chicu. El a mai precizat, că benefice ar fi progresele Executivului în implementarea reformelor în sectorul financiar şi fiscal, dar şi în investigarea fraudei bancare.

De altă parte, prim-ministrul, Ion Chicu, şi-a exprimat deschiderea în scopul identificării unor noi modalităţi de a extinde cooperarea între Guvernul Republicii Moldova şi FMI, prin intermediul unor noi programe, acţiuni, dar şi proiecte de asistenţă tehnică, se arată într-un comunicat al Executivului.

De asemenea, părţile au convenit asupra paşilor necesari pentru extinderea programului cu FMI, Într-un comunicat emis presei de către Guvern, este specificat faptul că care expiră în luna martie 2020. În acest sens, o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional va avea o vizită în Republica Moldova în perioada ianuarie-februarie 2020.

Comentarii