Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Economic

23 Noi. 2019 / 13:05

BERD va continua să investească în proiectele majore menite să crească standardele de viaţă a cetăţenilor Republicii Moldova

„BERD va continua să investească în proiectele majore menite să crească standardele de viaţă a cetăţenilor Republicii Moldova”, declaraţia a fost făcută în cadrul unei şedinţe a dlui. Ion Chicu, premierul Republicii Moldova cu preşedintele BERD, Suma Chakrabarti.

În context, prim-ministrul a mulţumit pentru invitaţia de a participa la primul Summit Investiţional al Statelor PaE şi a exprimat interesul pentru dezvoltarea continuă a parteneriatului strategic cu BERD.

„Contăm pe sprijinul continuu al BERD, în calitate de unul din principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova, pentru implementarea proiectelor menite să ridice standardele de viaţă în Republica Moldova, prin implementarea acestora în diverse domenii, precum securitatea energetică, dezvoltarea sectorului privat şi a celui bancar, dar şi implementarea sistemului electronic de achiziţii publice”, a spus Ion Chicu.

De asemenea, premierul a propus iniţierea negocierilor semnării unui nou acord de finanţare pentru continuarea  implementării Programului în sectorul drumurilor, din anul 2022. Totodată, Ion Chicu a menţionat că Republica Moldova va aprecia suportul pentru asistenţa tehnică în implementarea procesului de restructurare a întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”.

Comentarii