Aproape jumătate din cei 20.000 de consumatori, deconectați de la curent, rămân în întuneric

by D M
Distribuiti mai departe...

Din totalul celor 20 mii de consumatori deconectați în urma intervenției neautorizate în rețelele electrice a unei persoane cu devieri psihice, a fost reluată livrarea energiei pentru 11 mii de consumatori, informează Gas Natural Fenosa

Compania anunță că se depun eforturi în continuare pentru reluarea livrării prin scheme alternative pentru consumatorii ce rămân deconectați și aducerea la sol în condiții de siguranță a persoanei ce a provocat incidentul. Operatorul își cere scuze repetat pentru incomoditățile suportate de consumatori în situația creată.

În același context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că bărbatul, în vârstă de 33 de ani, care a urcat pe pilonul electric nu a reușit deocamdată să fie dat jos și amenință în continuare că se va arunca în gol.

Douăzeci și șase de salvatori și pompieri cu șase unități de tehnică sunt alertați pe strada Montana nr.30 din sectorul Râșcani, municipiul Chișinău. La fața locului au intervenit echipe din cadrul IGSU, dar și polițiști pentru a coborî persoana de la înălțimea de 35 de metri. După mai multe ore de discuții cu bărbatul care s-a urcat pe pilon, acesta a rămas la înălțime refuzând orice asistență. Angajații IGSU au desfășurat și o pernă cu aer pentru a securiza zona. Pilonul de înaltă tensiune a fost deconectat de la energia electrică, pentru a evita electrocutarea persoanelor. În urma situației create mai multe blocuri din sectorul Râșcani și Buiucani au rămas temporar fără energie electrică Operațiunea echipajelor de intervenție continuă, mai informează IGSU.
deschide.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...