Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

01 Noi. 2019 / 11:00

Rusia va elibera 500 de autorizaţii pentru tranzitarea mărfurilor moldoveneşti prin Ucraina

Federaţia Rusă va elibera 500 de autorizaţii suplimentare pentru transportul de mărfuri moldoveneşti pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia. Asta au convenit preşedintele Igor Dodon şi reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, în cadrul unei discuţii telefonice.

„Aceasta este o măsură urgentă pentru deblocarea situaţiei care a fost creată în ultimele zile în rândul exportatorilor noştri, dar este nevoie de negociezi la nivel de ministere specializate pentru a asigura o livrare lină a mărfurilor moldoveneşti în Rusia până la sfârşitul acestui an. Îmi exprim recunoştinţa faţă de partenerii ruşi pentru sprijinul acordat ţării noastre”, a precizat preşedintele pe Facebook.

Igor Dodon a menţionat că aşteaptă o implicare activă a ministerului responsabil din Republica Moldova pentru rezolvarea unor astfel de probleme, precizând că „asistenţă pentru producătorii moldoveni este sarcina comună a conducerii întregii ţări”.

Comentarii