/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Dezvăluiri: La Ceadîr Lunga ar urma să fie construit un aeroport militar, sub ”paravanul” unui aeroport internațional modern

missing
21 noiembrie 2019, ora 13:34

În locul aeroportului internațional modern promis în campanie electorală de Irina Vlah la Ceadîr – Lunga, va fi construit un aeroport militar al rușilor. Cel puțin asta susțin membrii Asociației ”Dacii Liberi”, potrivit cărora lucrările vor începe anul viitor, cu bani din Federația Rusă.

Potrivit celor de la ”Dacii Liberi”, startul lucrărilor de construcție va fi dat anul viitor sun ”paravanul” unui aeroport internațional de pasageri și curse cargo.

”Finalitatea o să fie însă, un aeroport militar al Federației Ruse”, susține Vasile Sinigur de la ”Dacii Liberi”, potrivit căruia ar mai urma să fie construită bază militară împotriva NATO.

Sinigur spune că a aflat despre acest lucru de la o persoană din anturajul bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah.

”E o persoană apropiată de Irina Vlah, cu care s-au certat însă”, subliniază bărbatul.

În spatele ”proiectului” ar sta Vladimir Putin, Recep Erdogan, Irina Vlah și Igor Dodon, care ar avea un scop comun.

”Scopul este același, ca Moldova să obțină statut de federație”, spune Vasile Sinigur.

Reprezentanții ”Dacii Liberi” spun că vor cere sprijinul și implicarea ambasadelor de la Chișinău.

Contactată de TV 8, bașcanul Găguziei, Irina Vlah, a refuzat să ne comenteze la telefon aceste acuzații, iar Carmena Sterpu, purtătoarea de cuvânt a președintelui nu a răspuns la telefon.

După ce Aeroportul de la Chișinău a fost dat în concesiune, recent, autoritățile au anunțat că sunt în căutarea unor soluții pentru a bloca monopolul în transportul aviatic. Mai mulți oficiali au vorbit acum câteva luni despre posibilitatea construcției unor aeroporturi noi.

Bașcanul Găgăuziei a promis un aeroport internațional modern la Ceadîr-Lunga, care ar urma să fie deschis în condiții de parteneriat public privat.

Și fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan a vorbit despre construcția unui aeroport nou. Iar Igor Dodon a spus că ar fi necesară deschiderea a două aeroporturi internaționale noi în țară, pentru a evita monopolul de la Aeroportul de la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram