(FOTOVIDEO)Mai mulți copaci plantați de Ziua Înverzirii Plaiului, mâncați de vaci. Răducan: Felicitări! Banii au fost spălați cu succes

by D M
Distribuiti mai departe...

Mai mulți copaci care au fost plantați de Ziua Înverzirii Plaiului pe o pășune din satul Bîc au fost mâncați de vaci. Tabloul dezolant l-a descoperit Margarita Răducan, membru al Partidului Nostru Chișinău, după ce a mers să vadă care este soarta puieților, lucru pe care l-a promis, alături de colegul său Ilian Cașu, în 29 oactombrie.

Mă aflu pe terenul utilizat de Î.M. Spațiile Verzi pentru a planta 1200 de puieți și iată aici vedem cum pasc văcuțele, după care au rămas aproximativ 30% din puieți. Iată chiar aici se vede un puiet smuls de o văcuță și care e pe jumătate mâncat”, a spus Răducan, într-un live pe Facebook, arătând spre un puiet uscat.

Acum nu simt decât furie, indignare și neîncredere în ziua de mâine. Nu mai vreau să tolerez aceste fapte negândite, făcute doar pentru a bifa ceva. Eu vreau ca în RM să se instaureze dreptatea, adevărul, legea, iar oamenii  să aibă speranță în ziua de mâine. Nu vreau ca fiica mea să plece din țară și să spună că eu nu am făcut nimic ca să schimb ceva în RM. Vreau ca politicienii și toți cei aflați în structurile de stat să-și schimbe atitudinea, viziunile și să muncească în favoarea omului de rând și nu pentru propriul buzunar”, a mai spus Răducan.

Grija fata de chisinauieni…Banii au fost spălați cu succes! Felicitări

Опубликовано Margarita Raducan Среда, 20 ноября 2019 г.

Activiștii din Chișinău ai Partidului Nostru și-au propus să urmărească atent soarta puieților sădiți în cadrul acțiunii “Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

Încă atunci, ei atenționau că pășunea din satul Bîc, pe care a fost sădită o parte a puieților, deja de mulți ani, este folosită de săteni pentru păscutul vitelor și tot acolo duc vacile și angajații unei ferme, care se află în preajmă, fiind vorba de aproximativ 50 de animale. 

Vrem să știm dacă Inspectoratul Ecologic de Stat a discutat cu sătenii și i-a întrebat unde să meargă aceștia vitele și dacă a fost schimbat statutul acestui teren pentru a le propune oamenilor o alternativă”, spunea Margarita Răducan în 29 octombrie.

Ilian Cașu a afirmat la rândul său că vrea să înțeleagă care este eficiența acțiunii demarată în 2011, și aplicată anual de fiecare guvernare, din moment ce încă avem terenuri neînverzite.

Dacă ne uităm în spate, conform rapoartelor oficiale unde zeci de mii de puieți au fost plantați, atunci toată țara trebuia să fie împânzită cu păduri și anul ăsta 2019, Ziua Înverzirii trebuia să o facem în Ucraina sau în România. Situația este foarte gravă. Această zi pentru fiecare guvernare este doar PR și spălare de bani pentru că se cheltuie milioane pentru puieți, pentru manoperă, pentru tehnică”, observa Cașu.

Anul acesta, pentru Ziua Națională de Înverzire a Plaiului au fost pregătiți 14 milioane de puieți. Potrivit Ministerului Agriculturii, regenerarea a fost planificată pe o suprafață de 530 de hectare, iar suplimentarea culturilor forestiere, pe alte 2500 de hectare de pământ.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.