/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Procurorii au ridicat bijuterii din aur, care ar fi aparținut morților, din casele celor de la Centrul de Medicină Legală

missing
20 noiembrie 2019, ora 12:53

Zeci de mii de euro și lei au fost ridicate de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în cadrul perchezițiilor efectuate astăzi la domiciliile bănuiților în dosarele ce vizează expertizele trucate, contabilitatea neagră şi cazurile de corupție în Centrul de Medicină Legală. 

De asemenea, procurorii au ridicat bijuterii din aur, despre care se presupune că ar fi aparținut morților, înscrisuri de ciornă ce ar reprezenta contabilitatea neagră și bani care nu ajungeau în casieria instituției. Proveniența bunurilor și a banilor urmează a fi stabilită în cadrul anchetei.

Procurorii vor cere instanței de judecată arestarea preventivă a sase legiști din cei zece, reținuti, acum două zile. Patru din ei colaborează cu ancheta şi urmează să fie cercetați în stare de libertate.

Ei sunt învinuiți de organizarea unei scheme infracționale, prin intermediul căreia ar fi dobândit ilicit bani ce reprezentau plăți pentru serviciile de expertiză judiciară.

Potrivit materialelor cauzei, banii ar fi fost pretinși pentru formularea unor concluzii denaturate în rapoartele de expertiză, întocmite în legătură cu examinarea cauzei morții, iar aceste plăți variau între nouă sute și zece mii lei, bani care nu erau contabilizați în casieria instituției.

Prin urmare, sumele indicate ar fi fost împărțite între medici, în acest mod fiind cauzate prejudicii materiale instituției.

Astăzi în dosarele enunțate mai sus a fost reținut și directorul Centrului de Medicină Legală. El urmează să fie escortat la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiat pe marginea suspiciunilor privind implicarea sa în schemele de corupție.

Pe faptele enunțate au fost pornite două cauze penale pentru corupere pasivă și escrocherie, iar dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de închisoare cu amendă de până la 500 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții pe o perioadă de până la 15 ani.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram