/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

O martoră în dosarul lui Vlad Filat a fost reținută în Dubai

missing
18 noiembrie 2019, ora 11:29

Jurnalista Olga Roman, învinuită de spălare de bani și depunerea depozițiilor false în  dosarul ex-premierului Vlad Filat, anunțată în căutare internațională încă în 2015, a fost reținută în Dubai. Aceasta a refuzat să conlucreze cu diplomații R. Moldova și a solicitat asistența Ambasadei României din Abu-Dhabi, deoarece deține dubla cetățenie moldovenească și română.

Deschide.md a intrat în posesia unei scrisori pe care Ministerul de Externe a trimis-o Procuraturii Generale în care anunță despre faptul că Olga Roman a fost reținută în Dubai pe 10 noiembrie. Ambasada Republicii Moldova din Abu-Dhabi a fost sesizată de către Consulul României în Dubai.

Purtătorulul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur  a precizat că a fost inițiată procedura de traducere a documentelor, pentru ca autoritățile R. Moldova să poată solicita extrădarea.

Olga Roman a apărut anterior într-un video scandalos alături de fostul premier Vlad Filat. Tânăra este învinuită de spălare de bani și depoziții false în „dosarul Filat” și era căutată de Interpol din 2015.

Presa a scris anterior că Olga Roman a fugit din R. Moldova în Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Cuciurgan-Pervomaisk,  la sfârșitul lunii noiembrie 2015. Ulterior, aceasta a fugit în România, iar de acolo ar fi plecat în Olanda.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram