/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Un nou serviciu electronic îi va ajuta pe vârstnici să determine mai ușor data ieșirii la pensie

missing
16 noiembrie 2019, ora 09:05

Vârstnicii vor putea determina mai ușor data ieșirii la pensie și vârsta necesară de pensionare. Asta după ce Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a lansat un nou serviciu electronic ,,Calculatorul vârstei de pensionare”. 

„Acesta poate fi accesat de toţi doritorii  pe pagina-web a instituției, la butonul cu aceeași denumire prin introducerea în câmpul respectiv a informației necesare. Serviciul este util în special în cazul femeilor, pentru care vârsta de pensionare creste anual cu șase luni”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Începând cu 1 iulie 2017 pentru bărbaţi a fost stabilită vârsta standard de pensionare de 62 de ani şi patru luni, care a crescut în fiecare an la 1 iulie cu patru luni şi constituie 63 de ani de la 1 iulie 2019, iar pentru femei de la 1 iulie 2017 a fost stabilită vârsta de pensionare  de 57 de ani şi șase luni, care creste în fiecare an la 1 iulie cu 6 luni până va constitui 63 de ani către anul 2028.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram