/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Un fost vicepremier din Guvernul Sandu a revenit în funcția de consilier al lui Dodon

missing
16 noiembrie 2019, ora 10:14

Fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare în Guvernul Sandu, Vasile Șova, a revenit în funcția de consilier al președintelui Igor Dodon în domeniul politicii și reintegrării. Un decret în acest sens a fost semnat de însuși șeful statului, care a și făcut anunțul pe rețelele de socializare. 

„Domnul Șova este cu adevărat un om de stat, un profesionist de înaltă clasă, recunoscut ca unul dintre cei mai buni diplomați și experți în rezolvarea conflictelor, cu o experiență vastă în administrarea publică. I-am urat bun venit în echipa prezidențială, urîndu-i succes în activitatea de mai departe, spre binele Republicii Moldova”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Vasile Șova a fost ministru al Reintegrării al R. Moldova în perioada 2002 –2009 și a fost deputat în Parlamentul R. Moldova în trei legislaturi.

Potrivit CV-ului, la 19 aprilie 2005, Șova a fost confirmat în funcția de ministru al Reintegrării în al doilea Guvern format de către Vasile Tarlev. Și-a păstrat funcția de ministru și în noul Guvern format de Zinaida Greceanîi la 31 martie 2008.

La alegerile parlamentare din 2009 a fost ales deputat și a ocupat funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și relații interetnice.

La alegerile din 30 noiembrie 2014, Șova a candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Comuniștilor, dar nu a reușit să acceadă în Legislativ.

În anul 1998 Vasile Șova a devenit primul ambasador al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză.

Sursa video: Facebook – Dodon Igor

Vezi și:

L-a luat gura pe dinainte? Igor Dodon spune că s-a întâlnit cu Vasile Șova alaltăieri și i-a propus funcție în noul Guvern

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram