45 de copii au murit anul trecut din cauza complicațiilor pneumoniei
Social 15 noiembrie 2019, 20:57 | 1437

45 de copii, de pana la 5 ani, au murit anul trecut din cauza complicatiilor pulmonare. Cei mai multi s-au stins acasa, declara specialistii Agentiei Nationale pentru Sanatate Publica, care au prezentat datele in contextul Zilei Mondiale a Pneumoniei. Medicii insista: micutii care fac pneumonie au nevoie de un tratament corect si la timp.

Această femeie stă în Secția Pneumologie cu nepoțica ei, care are un an și jumătate. Înainte ca să ajungă la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, fata a primit tratament la Edineț și Bălți, însă starea ei de sănătate nu s-a ameliorat.

Și această femeie ne-a povestit că de la bun început, copilul ei a fost dus într-un alt spital, însă tratamentul administrat acolo, nu a îmbunătățit situația.

Iar acest băiat în vârstă de 7 ani era internat într-o altă secție a Institutului de Medicină, când a simțit primele simptome de boală.

Potrivit medicului, gripa este unul dintre cei mai periculoși viruși, care dezvoltă pneumonii atât la copii, cât și la adulți.

În perioada rece a anului, în Secția Pneumologie de la Institutul Mamei și Copilului sunt internați cu pneumonie până la 50 de copii, iar într-un an numărul lor ajunge la o mie 400 de pacienți. Potrivit specialiștilor, din cauza complicațiilor pulmonare, anul trecut au murit 45 de copii, care aveau până la 5 ani. În 2017 numărul a fost la fel de mare - 43 de decesuri. 

Opinia ta contează. Comentează!